• 6.6.10

    Interviewing Monsieur Minimal

    Ημερομηνία: 23.05.10

    Ώρα: 19:05

    Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη, Ικτίνου,  Παγκάκι

    Project: Συνέντευξη με τον Monsieur Minimal


    Πάστα Φλώρα: Ο ελληνόφωνος δίσκος ήταν κάτι το αναπόφευκτο από τη στιγμή που είναι η μητρική μου γλώσσα, δεν αποφάσισα ξαφνικά μια μέρα να “γυρίσω” στα ελληνικά. To “πάστα φλώρα” είναι-μάλλον-η συνέχεια του “lollipop”. Βέβαια, υπάρχουν κομμάτια που είναι πιο ατμοσφαιρικά, πιο κιθαριστικά, πιο indie-pop αλλά είναι η μετεξέλιξή μου. Θεωρώ πως είναι μισό βήμα παραπάνω στην πορεία μου, το ολόκληρο βήμα θα γίνει με τον επόμενο αγγλόφωνο δίσκο, από Σεπτέμβρη κι όλας.

    Το coca-cola soundwave ήταν σημείο σταθμός για εμένα, ήταν η καλύτερη αρχή που θα μπορούσα να έχω, μια τρομερή εμπειρία. Φανταστική οργάνωση, διαφήμιση, όλα πληρωμένα, τί άλλο θα μπορούσα να ζητήσω;
    Στην αρχή του φεστιβάλ, είχα δει ότι ο κόσμος ήταν μουδιασμένος και αυτό μου προσέδιδε άγχος, περισσότερο από το ήδη υπάρχον! Όταν άρχισα να παίζω, ήταν λες και συνέβη κάτι μαγικό, ο κόσμος άρχισε να χορεύει, να κουνιέται, να groov-άρει μαζί μου, δεν πίστευα στα μάτια μου, μέχρι που μου ζήτησε και encore, αυτό μου έδωσε πολύ μεγάλη δύναμη.

    Monsieur Minimal, κατά κόσμο Χρήστος Τσιτρούδης...Πάντα ήθελα και θέλω να είμαι κύριος, ασχέτως αν δεν τα καταφέρνω τις περισσότερες φορές! (γέλια) Το minimal παραπέμπει στην αισθητική που έχω ως άνθρωπος και στην απλότητα της μουσικής μου.

    Είμαι τρομερά ευγνώμων για όσα έχω πετύχει μέχρι τώρα, έχουν εκπληρωθεί-και με το παραπάνω-όλες οι προσδοκίες μου.

    Οι νέοι καλλιτέχνες-στους οποίους εντάσσω και τον εαυτό μου-εάν αγαπούν πραγματικά αυτό που κάνουν, πρέπει να το κυνηγήσουν όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάζουν και να μένουν αδρανείς. Πιστεύω πως όσοι πραγματικά αξίζουν και όσοι έχουν ταλέντο θα ξεχωρίσουν και θα κρατηθούν.

    Το “smile” χρησιμοποιείται εδώ και ενάμιση χρόνο ως soundtrack σε γνωστή αλυσίδα τροφίμων σε Αμερική και Καναδά, δεν ξέρω ακόμα εάν το έχω συνειδητοποιήσει. Ήταν και είναι μια τρομερή ευκαιρία για εμένα να προβληθώ και στο εξωτερικό, όπου είναι και το μεγαλύτερό μου όνειρο να παίξω μουσική και να γίνω γνωστός.

    Downloading...Σε καμία περίπτωση δεν καταρρακώνει τους μουσικούς, ίσα-ίσα τους προβάλει ευκολότερα, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους. Όσον αφορά το κομμάτι της δισκογραφίας, το χτυπάει ναι αλλά είναι και ένα καλό μήνυμα για να κάνει τους της δισκογραφίας να αφυπνιστούν και να κάνουν κάτι διαφορετικό ώστε να ανακάμψουν.

    Monsieur Minimal live @Block 33 @Thessaloniki @22.05.10

    2 σχόλια:

    Ανώνυμος είπε...

    apisteftos trompas aftos...teleios trompas omws....

    Alexander Voulgaris είπε...

    Ποσο μα ποσο τον αγαπω!

    Με παίρνουν μάτι

    like @facebook

    Βίντεο της εβδομάδας