• 5.6.10

    Free για συμπεράσματα!


    Πέρα απ' το τρέξιμο στους δρόμους, ήταν της Τετάρτης κι ένα απόγευμα γεμάτο free press:
    Γκντουπ, άφησα με σχεδόν θυμό την faq στο διπλανό κάθισμα. Πως είναι δυνατόν τόσες σελίδες κείμενα και να μην λέει απολύτως τίποτα; Εξαιρετικό σετ από δυνατές διαφημίσεις (που αυτό και αφορά τα οφίτσια) διανθισμένο με αδιάφορα, ανέμπνευστα κείμενα, δυσκολεύεσαι να ολοκληρώσεις παράγραφο!

    - Με αφορμή τη FAQ, προς όλους των free γραφίστες: λυπηθείτε τους δημοσιογράφους, βοηθάτε τα κείμενα τους πια! Πέρα απ' τα μικρά γραμματάκια, έχουμε και τις γραμμές μακρυνάρια. Θεμελιώδης κανόνας της τυπογραφίας, δεκανίκι της ευαναγνωσίας: 70 χαρακτήρες το μάξιμουμ ανά σειρά, κι αν έχει περισσότερους μεγαλώνουμε το διάστημα μεταξύ των γραμμών.

      
    Να και η ανακούφιση, στην feee Eλευθεροτυπία μαζεμένος ο ανθός του καθημερινού φύλλου, όλα μα όλα τα κείμενα διαβάζονται ακόμα και ανεξαρτήτως θέματος. Απλώς τα βασικά υλικά: ουσιαστική κι αγαπημένη καθαρά δημοσιογραφική γραφή (κάποια λουμπάγκα αριστεροσύνης συγχωρεμένα, φτιάχνει πάντως το πράγμα).


    Ποιος, ποιος; Αν θέλετε να γνωριστούμε στήστε μου καρτέρι Τετάρτη 20.30 με 22.00 στα γραφεία της LIFO, από το εκεί σταντ σιγουράκι, τσιμπώ το φρέσκο φύλλο (τα Pdf κουράζουν).

     [via]

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Με παίρνουν μάτι

    like @facebook

    Βίντεο της εβδομάδας