• 5.5.10

    Ελλάδα 2010

        Καλησπέρα, καλησπέρα,
    έκανα μια βόλτα στα blogs,το youtube, την ελληνική, επίσημη-και μη-ειδησιογραφία προ ολίγου και με λύπη μου διαπίστωσα ότι ούτε οι νέοι άνθρωποι-που όλοι έχουν αναποθέσει τις ελπίδες τους-δεν μας σώζουν.
       
        Κεφάλαιο 1: Απόδοση Ευθυνών
    Ξέρετε, εμείς οι Έλληνες έχουμε υιοθετήσει μια μόνιμη νοοτροπία που έχει τόσο αθώα ένα 6χρονο παιδί, τη νοοτροπία του “Εσυ φταις!”. Μασάμε λοιπόν, τόσο ευχάριστα αυτήν την καραμέλα του ότι φταίνε οι πολιτικοί για όσα μας συμβαίνουν. Κατηγορούμε, αποδίδουμε ευθύνες, γκρινιάζουμε, φανατιζόμαστε, βρίζουμε τους ανίκανους πολιτικούς. Ναι, είναι ανίκανοι, δεν αντιλέγω, πείτε μου όμως ποιος τους έφερε στην εξουσία, πείτε μου ποιος τους έδωσε δύναμη; -Εσύ. Και γω μαζί. Και η γιαγιά σου που δεν ήξερε τι να ψηφίσει-λόγω άνιας-και της δώσαν σταυρομένο ψηφοδέλτιο. Οι 300 της Βουλής είναι ένα μικρό δείγμα της ελληνικής κοινωνίας, κανείς από εμάς δεν είναι καλύτερός τους τελικά, ούτε καν οι νέοι!
       
        Κεφάλαιο 2: Φανατισμός
     Απορώ πως αυτή η χώρα ήταν κάποτε η χώρα του πολιτισμού, των τεχνών, της δημοκρατίας. Μετά και τα σημερινά επεισόδια, είμαι πεπεισμένος πως δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σ’ αυτή τη γαμημένη χώρα! Σαν αμόρφωτα, απολίτιστα, άβουλα πρόβατα, λεηλατούμε τη χώρα σαν ποδοσφαιρικό γήπεδο, κάνουμε πλιάτσικο, γαμάμε την ίδια μας την πατρίδα, νομίζοντας κι όλας πως επαναστατούμε. Η ξακουσμένη ελληνική μαγκιά!

        Κεφάλαιο 3: Αναισθησία
    Εκτός των άλλων, υπάρχει και η τηλεόραση μ’αυτήν την ακατάπαυστη πλύση εγκεφάλου να μας πρήζει τα παπάρια από το πρωί ως το βράδυ με κάθε είδους αηδία, έτσι ώστε πλέον να έχουμε μηδαμινή κριτική αντίληψη. Καθόμαστε στον καναπέ μας-αν κουραστούμε μεταφερόμαστε στο κρεβάτι- τρώγοντας σουβλάκια ή πίτσα και πίνοντας μπύρες και ενημερωνόμαστε λ.χ. Για τα σημερινά γεγονότα σε όλη τη χώρα και το δεχόμαστε τόσο εύκολα, σαν κάτι καθημερινό. Ελλάς το μεγαλείο σου!

    8 σχόλια:

    Ανώνυμος είπε...

    Συμφωνώ με αυτά που γράφεις... Το Θέμα όμως είναι ότι οι νέοι τώρα θα αποδείξουν τι αξίζουν! Τώρα θα έχουν την πρώτη ευκαιρία να αλλάξουν τα πράγματα... Ξέρω πως κάθε γενιά έτσι σκέφτεται,αλλά αν δεν το κάναν αυτό οι νέοι θα ζούσαμε σε έναν κόσμο χωρίς όνειρα---> χωρίς ουσία..

    Retronomicon1976 είπε...

    Συμφωνώ με τον από πάνω μου. Κανείς μας δεν έχει βρεθεί σε δυσκολότερη κατάσταση απ' ότι αυτή. Και δεν θα το αποδείξουν μόνο οι νέοι τι αξίζουν. Ήρθε για όλους η ώρα να κινηθούμε όπως πρέπει για να αλλάξουν τα πράγματα. Και πάνω απ' όλα σε τέτοιες στιγμές να είμαστε όλοι ενωμένοι.

    Ανώνυμος είπε...

    ti 8a psifizes esu loipon agaphte kwsta an den sou staurwnan to pshfodeltio???mhpws leuko???skepsou to...

    Sheep Blogging... είπε...

    όχι αγαπητέ φίλε.αυτό που θα πρότεινα εγώ θα ήταν ολική αποχή αλλα αποχή για να ταρακουνηθούν οι ανώτεροι και να λάβουν το τελικό μήνυμα και όχι γιατί βαριόμαστε να πάμε να ψηφίσουμε ή γιατί θέλουμε να πιούμε καφέ εκείνη την ώρα!

    Amelie είπε...

    Συμφωνώ με όλα όσα λες!και πόσο χαίρομαι που είσαι νέο παιδί και τα λες..δεν είμαι η μόνη...πρέπει η αλλάγη να γίνει πριν φτάσουμε στο απροχώρητο!Η αλλαγή όμως ξεκινάει ατομικά..ας σκεφτούμε όλοι τις δικές μας προωσικές ευθύνες..

    Sheep Blogging... είπε...

    Ακριβώς! Αυτό έγραψα και εγώ ότι ουσιαστικά εμείς είμαστε υπαίτιοι γι'αυτά που συμβαίνουν, ας προσπαθήσει πρώτα ο καθένας να κάνει τη δική του επανάσταση!

    Sheep Blogging... είπε...

    Κεφάλαιο 1: Απόδοση Ευθυνών
    Συμφωνώ αλλα οι λόγοι που φτάσαμε ως εδώ δεν είναι μόνο οτι τους ψηφίζουν αυτοί που τους ψηφίζουν!Είναι κι άλλα πολλά...(βλ.ατιμωρισία,δικοματισμός κι αλλα πολλα)

    Κεφάλαιο 2: Φανατισμός
    Συμφωνώ απόλυτα κωστι ο φανατισμός σε όλους τους τομέις μόνο αρνητικά αποτελέσματα έχει..

    Κεφάλαιο 3: Αναισθησία
    Θέλω να προσθέσω σε αυτά που λές οτι okey ρε μαγκες παρουσιαστές καλή η τζουλια,καλά και τα κουτσομπολιά να κάνουμε νούμερα αλλα ελάτε λίγο σε επαφή με την πραγματικότητα!Απουσιάζουν παντελώς οι πνευματικοί της χώρας!Που είναι??Βγάλτε τους στις εκπομπές σας,προωθήστε τους μπας και αλλάξουμε λίγο μυαλά..αλλα που??

    Και επίσης θέλω να απαντήσω στον φίλο που λεει οτι τωρα θα φανεί η αξία των νέων!Κάνεις λάθος φίλε μου!Αν είσαι πάνω απο 30 τότε να διορθώσεις την κατάσταση εσύ και οι συνομήλικοι σου γιατί εμείς δεν φταίμε σε τίποτα και στερέψαμε απο οράματα και όνειρα για την ελλάδα!!!Μόνο η ευρώπη μας μένει....Δεν θα ανατρέψουμε εμείς τη δική σας νοχελικότητα ΤΟΣΑ χρόνια που σας έχουν κάνει "προβατάκια"...Αν πάλι είσαι στην ηλικία μας,χαρά στο κουράγιο σου που βρίσκεις δύναμη και ελπίδα μέσα σε αυτό το κωλοχανείο....



    vag (sheep-mate)

    Ανώνυμος είπε...

    ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ...ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ,ΣΟΦΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ,ΚΡΙΤΗΡΙΑ:OΞYNEIA,ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ,ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ,ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ,ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΛΑΟ...ΔΗΜΟΨΙΦΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ...ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ,ΔΝ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙς ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΑΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ,ΦΤΑΝΕΙ Η ΠΑΤΡΩΝΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ,ΟΙ ΠΕΛΑΤΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ,ΤΑ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΡΟΠΗ ΣΤΗ ΒΙΑ...
    ΔΗΜΟΣ SHEEP

    Με παίρνουν μάτι

    like @facebook

    Βίντεο της εβδομάδας