• 30.10.09

    Η απάντηση του Πάνου Μουζουράκη για το αμφιλεγόμενο video

    Ο Πάνος Μουζουράκης μέσα από το profile του στο facebook έδωσε την παρακάτω απάντηση για το αμφιλεγόμενο video.

    Το ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά λεπτό και οτιδήποτε και να πει κανείς σε μια κατάσταση που τραβήχτηκε απ τα μαλλιά δε θα είναι ποτέ αρκετό.
    Το περιεχόμενο του Video που παρεξηγήθηκε δεν είχε ως στόχο την προσβολή των συμβόλων όπως το αντελήφθησαν κάποιοι θετικά και κάποιοι αρνητικά, ο καθένας για τους λόγους του.
    Οι ρόλοι αυτοί σατιρίζουν ΑΚΡΑΙΕΣ συμπεριφορές και αντιδράσεις που συνοδεύονται ή προκαλούνται από οργή, έλλειψη αναφορών, έλλειψη παιδείας. Το νόημα που θέλαμε να βγει ήταν αυτή η ακριβώς η υπερβολή, τόσο στη χωρίς λόγο λατρεία των συμβόλων όσο και στη χωρίς λόγο βλασφήμισή τους.
    Πιστεύω ότι έχουμε παρεξηγηθεί και απ τις δύο μεριές και λίγοι είναι αυτοί που κατάλαβαν την πρόθεση αυτού του βίντεο.
    Αν κάποιοι θίχτηκαν από το βίντεο είναι επειδή παρερμήνευσαν την πρόθεσή του, παρερμήνευσαν τα λεγόμενά μας και το πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτά ειπώθηκαν.

    3 σχόλια:

    Μάγισσα Κίρκη είπε...

    Δεν ξέρω τί να πω. Βασισμένη πάντως στο γεγονός ότι όπως είπαν έκαναν σάτιρα, θεωρώ το συγκεκριμένο χιούμορ πολλή κακής ποιότητας.
    Δέχομαι ότι η πρόθεσή τους ήταν να σατιρίσουν τους εθνικιστές αλλά θεωρητικά γιατί αυτά που λένε στο βίντεο άλλο νόημα βγάζουν...
    Υπάρχουν κάποια πράγματα λεπτά με τα οποία δεν κάνεις πλάκα.
    Όπως και να' χει πάντως, 15 λεπτά δημοσιότητας τα κέρδισαν! :)

    T. είπε...

    συμφωνώ, πολύ κακής ποιότητας χιούμορ. Αξίζει όμως να σπάσεις στο ξύλο κάποιον μόνο για αυτό άραγε?

    και κάτι ακόμη που δεν είδε/δεν είπε κανείς:
    εργάζομαι στην τηλεόραση και ξέρω πολύ καλά τη δύναμη του μονταζ και του να παίρνεις αποσπασματα ενός υλικού και να τα αναδιατάσσεις καταπώς σε βολεύει. Ξέρω επίσης πολύ καλά τη δύναμη της λεζάντας και του πλαισίου μέσα στο οποίο κάτι εντάσσεται. Πίσω από το συγκεκριμένο βίντεο λοιπόν, πίσω από το μονταζ του (το βίντεο ξεκινά με τη φράση "γ** την 28η οκτωβριου" και μετά πέφτουν τίτλοι, αν είναι δυνατόν), πίσω από τις λεζάντες, πίσω από τις προκλητικές δηλώσεις στο site, πίσω από την άρνηση να κατέβει το βίντεο απ το youtube, εφόσον το protagon κρατά το copyright και θα είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει, πίσω από την ίδια την επιλογή, τέλος, να ανεβεί σε ένα δημοσιογραφικό site ένα βίντεο που ΟΛΟΙ οι δημοσιογράφοι-αρχισυντάκτες με κάποια εμπειρία γνωρίζουν από την αρχή οτι σίγουρα θα προκαλούσε σάλο, πίσω από όλα αυτά τι και ποιος κρύβεται?? Κρύβονται μήπως αυτά τα δυο παιδιά που έφαγαν τόσες μέρες όλες αυτές τις βρισιές και κατάρες από κάθε πικραμένο και κινδυνεύει ακόμη και ζωή τους?? Οχι, λέω εγώ. Άλλο πράγμα η ελευθερία του λόγου και άλλο πράγμα η σκόπιμη εκμετάλλευση του λόγου -ελεύθερου ή μη- κάποιων καταπώς μας βολεύει (είτε για να τους λιντσάρουμε είτε για να κάνουμε διαφήμιση στο site μας). Αυτά από μένα.

    Ανώνυμος είπε...

    ... άρα λοιπόν εσύ κ. Μουζουράκη τα έκανες όλα σωστά και το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τους "αλλους" που σε παρεξήγησαν, δηλαδή για όλα φταίνε οι άλλοι ... Εσύ πάντως κερδισμένος βγήκες έστω και κατόπιν του ξυλοδαρμού (τον οποίο καταδικάζω εαν βέβαια δεν τον σκηνοθέτησες εσύ) αφού κατάφερες επιτέλους να ακουστεί επιτέλους το όνομά σου. Επέτρεψέ μου όμως να σου πω οτι διάλεξες λάθος πράγμα να ασχοληθείς και πολύ άσχημο και βλακώδη τρόπο για να το κάνεις καθώς το μόνο που κατάφερες τελικά είναι να προσβάλεις όλους αυτούς που είπαν έμπρακτα ΟΧΙ στο φασισμό και που αν είχαν τα δικά σου μυαλά θα έλεγαν ΝΑΙ, ελάτε , περάστε από την Ελλάδα, δημιουργήστε την αυτοκρατορία σας, κάντε ότι θέλετε αρκεί να μη με πείτε εθνικιστή.

    Με παίρνουν μάτι

    like @facebook

    Βίντεο της εβδομάδας