• 22.4.09

    Συνέντευξη: Professional Sinnerz

    pro sinnerz 'nd radio

    SheepBlogging: Καλημέρα παιδιά, αυτοσυστηθείτε!

    Tyler: Καλημέρα, είμαι ο Σάββας Κουτσίδης, κατά κόσμο Tyler…

    Αδάμαντας:…κι εγώ ο Γιάννης Στεργίου, ή αλλιώς Αδάμαντας…

    Τ-Α:…και είμαστε οι Pro Sinnerz!

    SB: Πώς προέκυψε η συνεργασία μεταξύ σας και κατά συνέπεια το group?

    Α: Γνωριστήκαμε πριν περίπου εννέα χρόνια, όπου γίναμε και πολύ καλοί φίλοι. Ο Σάββας πήρε κάποια δικά μου κομμάτια, τα έκανε remix και καταλάβαμε πως το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό οπότε αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε και το group.

    SB: Professional Sinnerz. Έξυπνο, εύηχο και αμαρτωλό, ποιανού ιδέα ήταν;

    tylerT: Το όνομα είναι στίχος του Everlast από ένα παλιό του κομμάτι, μας άρεσε και το «δανειστήκαμε». Υπάρχει όμως και μια ακόμα ερμηνεία, το όνομα αντιπροσωπεύει την κρίση μας για τους σημερινούς ανθρώπους. Όλοι μας είμαστε αμαρτωλοί από τη μέρα που γεννιόμαστε και πολλές φορές γινόμαστε και επαγγελματίες αμαρτωλοί για να επιβιώσουμε.

    SB: Είναι μια δημιουργική περίοδος για εσάς, πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο σας single με τίτλο «Όταν σε εί χα πρωτοδεί» και γνωρίζουμε πως είναι σχεδόν έτοιμος ο νέος σας δίσκος «Scarred Individuals», μιλήστε μας για αυτές τις δύο δουλειές.

    Α: Το τραγούδι του single γράφτηκε πριν 1μιση χρόνο, παλιό κομμάτι για εμάς. Στην αρχή δεν το υπολογίζαμε γιατί είναι ένα slow, ερωτικό τραγούδι και δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως θα γίνει video clip και μια τόσο μεγάλη επιτυχία. (Να σημειωθεί πως το «Όταν σε είχα πρωτοδεί» κυριαρχεί στις πρώτες θέσεις του Mtv Hitlist και στο top ten του MadTv) Όσον αφορά το δίσκο, δουλεύεται από το 2007, αμέσως μετά την κυκλοφορία του “Nothing is a coincidence”. Το άλμπουμ διαφέρει στο ότι έχει πιο χορευτικά κομμάτια, με στοιχεία electro, rap και πιο groovy καταστάσεις και είναι μια δουλειά που περιέχει πάρα πολλές συνεργασίες. (ενδεικτικά αναφέρουμε: Moka Only,Funky Monkey,Red One, Κόμης Χ, ΝΕΒΜΑ κ.α.)

    SB: Τι μουσικές σας επηρεάζουν; Ακούτε αποκλειστικά και μόνο hip-hop ή είστε ανοιχτοί και σε άλλα είδη;

    Α-Τ: Το λιγότερο που ακούμε τα τελευταία χρόνια είναι hip-hop. Ακούμε πάρα πολλές μουσικές και επηρεαζόμαστε από παντού και ιδιαίτερα με τον οργασμό που υπάρχει στο internet ενημερωνόμαστε για όλα τα είδη. Βέβαια, ελαφρολαϊκά και ποπ-λαϊκά προσπαθούμε να τα αποφύγουμε αλλά αναγκαστικά τα ακούμε και αυτά γιατί πρέπει να είμαι σε επαγρύπνηση, να ακολουθούμε τις εξελίξεις.

    SB: Ο «χώρος» της μουσικής στον οποίο ανήκετε είναι ένας χώρος όπου καθημερινά «ξεφυτρώνουν» νέοι καλλιτέχνες, τι πιστεύετε πως είναι αυτό που σας έκανε να ξεχωρίσετε και να «αναδυθείτε»;

    T: Δυστυχώς όλοι αυτοί που ξεφυτρώνουν δεν είναι και καλλιτέχνες. Ο καθένας πλέον που έχει υπολογιστή και μικρόφωνο, μπορεί να γράψει ένα κομμάτι και να το ανεβάσει αντί να κάτσει να δουλέψει πρώτα κάποιο ορισμένο χρονικό διάστημα ώστε να βελτιωθεί. Αυτό που πιστεύω έκανε τη διαφορά με μας είναι πως έχουμε διαφορετικό στυλ από τους υπόλοιπους καλλιτέχνες hip-hop/rap…

    Α: Βλέπεις group και καλλιτέχνες να βγαίνουν στην επιφάνεια και το πρώτο τραγούδι που βγάζουν είναι μέσα με ρίμες και καλά που θα με γ****ουν! Φοράνε φαρδιά παντελόνια και φαρδιές μπλούζες, αντιγράφουν ο ένας τον άλλο…

    Τ: Εμείς προσπαθούμε να έχουμε ένα προσωπικό στυλ, ντυνόμαστε διαφορετικά, γράφουμε κομμάτια με πολλά στοιχεία μέσα, έχουμε stage presence και επικοινωνούμε με τον κόσμο πολύ καλά, άρα λόγω εμφάνισης και ήχου.

    SB: Έχετε συνεργαστεί με αρκετούς καλλιτέχνες του χώρου, σκέφτεστε κάποια συνεργασία που θα θέλατε πολύ να γίνει, ίσως με καλλιτέχνες άλλου είδους μουσικής;

    Α-Τ: Η αλήθεια είναι πως έχουμε συνεργαστεί με καλλιτέχνες από διάφορα είδη μουσικής. Μια συνεργασία που θα θέλαμε πολύ να πραγματοποιηθεί είναι με τους Swollen Members και είναι στα άμεσα σχέδιά μας. Πάντως, οι καλύτερες και οι πιο αρμονικές συνεργασίες είναι με φίλους, όταν είμαστε μαζεμένοι όλοι μαζί, και από κάτι μικρό και ίσως ασήμαντο που λέει κάποιος στην παρέα γράφεται ένα κομμάτι.

    SB: Πολλοί είναι αυτοί που σας κατακρίνουν για την είσοδό σας στο «Family», μερικοί μιλούν για εμποροποιημένες παραγωγές, άλλοι για «έλλειψη» ελευθερίας κινήσεων, τί έχετε να απαντήσετε σε όλους αυτούς, ποια η δική σας θέση;adamantas

    A: Η ατμόσφαιρα στο «Family» είναι εντελώς οικογενειακή και «παρεΐστικη». Καταρχήν, εμείς μπήκαμε γιατί ήμασταν πολύ καλοί φίλοι με τους ΝΕΒΜΑ και γνωρίζαμε προσωπικά τους περισσότερους. Το «Family» μας έδωσε πλήρη ελευθερία και μας έδωσε «εντολή» να παραμείνουμε έτσι όπως είμαστε και να μην αλλάξουμε τίποτα όσον αφορά τον ήχο μας και το στυλ μας. Επιπλέον, μας βοήθησε πολύ στην προώθηση του single, συνεπώς δε βρίσκω κάτι το αρνητικό στην είσοδό μας σε αυτό.

    SB: Δυσκολευτήκατε να μπείτε στο χώρο της δισκογραφίας; Είναι ένας φιλικός χώρος;

    Α-Τ: Εμείς δεν έχουμε δει κάποιο πολύ κακό της πρόσωπο μέχρι στιγμής. Μας έχουν φερθεί με τον καλύτερο τρόπο και στο «Family» και στη Universal, να φανταστείς ο διευθυντής της Universal ήρθε και μας γνώρισε προσωπικά γιατί το ήθελε. Σίγουρα είναι μια επιχείρηση, εάν ανταποκρίνεσαι στις προσδοκίες είναι όλοι φιλικοί μαζί σου εάν όχι, σε διώχνουν.

    SB: Συμφωνείτε με το γεγονός ότι πολλά νέα group και πολλοί καλλιτέχνες κυκλοφορούν δωρεάν τα τραγούδια τους ή το δίσκο τους στο internet;

    Α: Είναι δικαίωμά τους, δεν με ενοχλεί, έχουν μια ιδεολογία. Μην νομίζεις όμως πως όσοι κυκλοφορούν το cd τους ελεύθερα, δεν θα ήθελαν να υπάρχει στα δισκοπωλεία και να το αγοράζει ο κόσμος και να πηγαίνουν καλά οι πωλήσεις, άλλοι δεν θέλουν ακόμα να «δισκογραφηθεί» ο δίσκος τους, άλλοι δεν μπορούν.

    SB: Υπάρχουν άνθρωποι και ΜΜΕ που να δίνουν ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες; Εσείς έχετε ανθρώπους δίπλα σας που σας στηρίζουν και σας ακολουθούν; Μπορεί ένας νέος να παλέψει μόνος του;

    Τ: Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρει κάποιος μόνος του. Χρειάζεται να είσαι παντού, στα περιοδικά, στο ραδιόφωνο, στο internet, στα blogs και δεν είναι δυνατόν όλα αυτά να τα προλαβαίνει ένα άτομο ή δύο. Εμείς αρχίσαμε μόνοι μας την πορεία και στη συνέχεια γνωρίσαμε τον Alex (ΝΕΒΜΑ) και τώρα πλέον έχουμε το «Family» που μας στηρίζει και μας βοηθάει.

    SB: Το κοινό στην Ελλάδα είναι «δύσκολο»; συναυλιακό και αγοραστικό κοινό.

    Τ: Είναι αρκετά δύσκολο, ειδικά εάν δεν ξέρει τα τραγούδια και εάν δεν ξέρει τον καλλιτέχνη. Όσον αφορά το αγοραστικό, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί είμαστε νέοι στη «φάση».

    SB: Όνειρα-στόχοι, προσωπικοί και μη, για το μέλλον;

    Α-Τ: Οι στόχοι κάθε μήνα αλλάζουνε, δεν μπορούμε να ξέρουμε για το μέλλον. Θέλουμε να βγει ο δίσκος μας το καλοκαίρι με το καλό και να κάνουμε ένα ακόμη video clip, προς το παρών. Είμαστε τυχεροί γιατί πολλά από τα όνειρα που είχαμε έχουνε πραγματοποιηθεί, οπότε με τον καιρό γεννιούνται και δημιουργούνται νέες προσδοκίες, εμείς κρατάμε χαμηλά τον πήχη για να μη χάσουμε τον έλεγχο.

    SB: Να σας ευχαριστήσουμε πολύ professional sinnerz και να σας ευχηθούμε τα καλύτερα για το μέλλον.

    A-T: Εμείς να σας ευχαριστήσουμε αλάνια, να ‘στε καλά!

     

    Περισσότερα για τους professional sinnerz στη σελίδα τους στο Myspace http://www.myspace.com/professionalsinnerz

    stelios sheep.svgTheStructorr_sheep

    5 σχόλια:

    Unknown είπε...

    i pleiopsifia twn rapers oti kanei to kanei gia tin kavla tou kai dn to vlepoun san epaggelma(p.x pro)..argotera otan doun pws ta pragmata dn einai ts eukola kai xreiazontai na prow8isoun ta tragoudia tous zitane voi8eia kai suni8ws kanoun summetoxes pou xalane grigora,EITE ginontai MISITOI apt koino..Episis oloi osoi asxolountai me to hip hop exoun koini ideologia..koino tropo ntusimatos,dn antigrafei o enas tn allon.Telos,prin entax8eite st family eixate koino..alla dn eisastan gnwstoi..simera st 2009 dn uparxei kapoios ellinas pou na mn 3erei tous pro...Gia esas einai oti kalutero..vgazete fragka polla..alla xanete tous palious sas fanatikous..autous pou PRWTOI sas akousan kai sas 3E8APSAN..---AYTA PRO---

    Ανώνυμος είπε...

    symphonw apolyta........

    Ανώνυμος είπε...

    K esyfilarakian eixes tin dinatotht n vgaleis lefta dn 8a eleges OXI..As mn krybomaste..

    Ανώνυμος είπε...

    o kathenas kanei tis epiloges tou pou einai gia ton eafto tou.me to na krazete to family epidi den to zune sto dromo,vgazune kapoia xrimata klp klp dn kerdizete kati.eg pistevw oti isa isa tous ekane kalo pou bhkan sto family giati antameif8hkan oi kopoi tous.kai kapoioi kopleksikoi na stamatisoune na krazoune kai as koitaksune tous eaftous tous.afta ithela na pw giati afto exei ginei karamela pleon me to family.

    Ανώνυμος είπε...

    hello I was fortunate to find your theme in google
    your subject is impressive
    I learn much in your website really thanks very much
    btw the theme of you blog is really outstanding
    where can find it

    Με παίρνουν μάτι

    like @facebook

    Βίντεο της εβδομάδας