• 17.4.09

    Συνέντευξη: NoName Band

    Την Τετάρτη 15 Απριλίου συνάντησα τον Μιχάλη και τον Κυριάκο Καραγιάννη από τους NoName Band και αφού βρήκαμε αμέσως parking (όλως παραδόξως), καθίσαμε σε γνωστή καφετέρια της Αριστοτέλους όπου τα παιδιά μιλήσανε για τη μουσική τους και πολλά άλλα.

    DSCN3468

    SheepBlogging: Καλησπέρα παιδιά. Εν αρχή, γνωριμία με τα μέλη της μπάντας.

    Κυριάκος: Καλησπέρα, ονομάζομαι Κυριάκος Καραγιάννης και είμαι ο τραγουδιστής της μπάντας…

    Μιχάλης:…Μιχάλης Καραγιάννης στην κιθάρα και στα φωνητικά.

    Κ: Την παρέα συμπληρώνουν: Νίκος Ντίτσιας στα τύμπανα, Χρήστος «Τόσιο» Τούσης στο μπάσο, Σάκης Αζάς στην ηλεκτρική κιθάρα, το νεότερό μας μέλος και Πέτρος Ματσιός στα πλήκτρα.

    SB: Πώς σχηματίστηκε αυτή η «ανώνυμη» αντροπαρέα και αποφάσισε να παίξει μουσική; Ποιος «ευθύνεται»;

    Κ: Ευθύνομαι εγώ κι ο Μιχάλης, ή ο Μιχάλης κι εγώ. Η ιδέα για group ήρθε όταν ήμασταν με το Μιχάλη στην Αγγλία με αφορμή ένα κομμάτι που είχαμε γράψει τότε. Βρήκαμε κάποιους μουσικούς και αποφασίσαμε να έρθουμε στην Ελλάδα και να αρχίσουμε να κάνουμε κάποιες συναυλίες ερασιτεχνικά, που στη συνέχεια άρχισαν να «παίρνουν» πιο επαγγελματική μορφή.DSCN3462

    SB: Το ύφος του συγκροτήματος είναι ποπ-ροκ, ποιες είναι οι επιρροές σας; Τα μουσικά σας ακούσματα συμφωνούνε;

    Κ-Μ: Ο καθένας στο συγκρότημα είναι επηρεασμένος από διαφορετικά είδη μουσικής. Έχουμε διαφορετικά ακούσματα αλλά και πολλά κοινά, που κατά τη γνώμη μου είναι ένα καλό στοιχείο για μια μπάντα. Βελτιώνεται η μουσική μας και νέες ιδέες προκύπτουν ευκολότερα.

    SB: Έχετε συνεργαστεί με πολλά και σημαντικά ονόματα του χώρου, ενδεικτικά να αναφέρω Κατσιμίχες, Μαχαιρίτσας, Μπλε, Ευρυδίκη, Κοργιαλάς κ.α. , είναι κάποιος καλλιτέχνης ή κάποιο group συγκεκριμένα που θα θέλατε να συνεργαστείτε;

    K: Θα χαιρόμασταν πολύ εάν ο Michael Jackson μας προσκαλούσε για να κάνουμε ένα support το καλοκαίρι στο Λονδίνο! (γέλια) Έχουμε συνεργαστεί όντως με μεγάλα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας και είναι τιμή για εμάς και πολύ μεγάλη ευτυχία. Δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μας όσον αφορά κάποια μελλοντική συνεργασία, είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις.

    SB: Η πρώτη σας ολόφρεσκη δισκογραφική δουλειά ετοιμάζεται, μιλήστε μου λίγο γι’ αυτήν.

    Κ: Η διαδικασία της ηχογράφησης του δίσκου θα αρχίσει το καλοκαίρι όπου θα υπάρχει πολύς ελεύθερος χρόνος γιατί αυτήν την περίοδο είμαστε συνεχώς «στο τρέξιμο» λόγω σπουδών. (να σημειωθεί πως και ο Μιχάλης και ο Κυριάκος τελειώνουν τη Φαρμακευτική) Το album θα περιέχει 12 κομμάτια σε δικιά μας σύνθεση (στίχοι-μουσική), από ‘κει και πέρα εάν προκύψουν κι άλλα κομμάτια από κάποιον εκτός της μπάντας δε θα πούμε όχι, αρκεί βέβαια να συμφωνούν με το ύφος μας.

    SB: Μόλις γυρίσατε από το tour σας στην Αγγλία όπου παίξατε σε διάφορες πόλεις, μεταφέρετε μας λίγο το κλίμα από εκεί, τις εμπειρίες σας.

    K-M: Το tour ήταν κάτι μοναδικό για μας. Είχαμε την τιμή να δεχτούμε πρόσκληση από ελληνικές κοινότητες της Αγγλίας για να παίξουμε στα τέλη Φεβρουαρίου. Επισκεφτήκαμε το Sunderland το Leeds και το Manchester.Η ανταπόκριση και η προσέλευση του κόσμο ήταν πάρα πολύ καλή. Υπήρχε αρκετή κούραση αλλά περάσαμε πανέμορφα και ήταν μια εμπειρία ζωής για όλους μας.

    SB: Το κοινό εκεί είναι διαφορετικό από το κοινό της Ελλάδας;

    Κ: Το κοινό εκεί είναι πιο δύσκολο. Ο κόσμος διψάει να ακούσει κάτι ελληνικό γιατί του λείπει το ελληνικό στοιχείο οπότε, πρέπει να παρουσιάσεις μια πολύ σωστή, μετρημένη και οργανωμένη συναυλία.

    SB: Αυτήν την εποχή ετοιμάζετε κάποιο live; Εμφανίζεστε κάπου;

    Κ-Μ: Παίζουμε την Τετάρτη 22 Απριλίου στο «Κόκκινο Βελούδο» στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου σε περιμένουμε να έρθεις.

    SB: Η καλύτερη στιγμή σας μέχρι τώρα στο χώρο της μουσικής;

    Μ: Η καλύτερή μας στιγμή ήρθε στη Σάμο πριν 3 χρόνια όπου «ανοίξαμε» ένα φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο, με πρώτο όνομα εκείνη τη χρονιά τους Μπλε. Είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε μπροστά σε 3.000 κόσμο, που δημιουργούσε μια φανταστική ατμόσφαιρα και επιπλέον είχαμε την τύχη το πρόγραμμα της συναυλίας να αναμεταδίδεται μέσω ραδιοφώνου σε όλα τα νησιά του Αιγαίου.

    SB: Η δισκογραφία είναι ένας φιλικός χώρος για νεοσύστατες μπάντες όπως εσείς; Δυσκολευτήκατε να μπείτε σ’ αυτόν τον χώρο;

    Κ: Εμείς είμαστε από τους τυχερούς του χώρου γιατί δεν χρειάστηκε να ψάξουμε δισκογραφική εταιρία, μας βρήκε η ίδια η δισκογραφική. Μας είδαν σε ένα live, τους αρέσαμε, υπογράψαμε τα συμβόλαια και η συνεργασία σφραγίστηκε, οπότε δεν έχουμε εμπεριστατωμένη άποψη πάνω στο θέμα.

    SB: Υπάρχουν άνθρωποι και ΜΜΕ που να δίνουν ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες; Εσείς έχετε ανθρώπους δίπλα σας που σας στηρίζουν και σας ακολουθούν; Μπορεί ένας νέος να παλέψει μόνος του;

    Κ: Χρειάζεται μια σωστή ομάδα «από πίσω» ώστε να σε προωθεί σωστά, να αποφεύγονται τα λάθη, να λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις γιατί είναι πολύ δύσκολο να παλέψεις μόνος σου, εάν θέλεις να καταφέρεις κάτι αξιόλογο. Εμείς ως συγκρότημα έχουμε αρκετούς managers με τους οποίους συνεργαζόμαστε και έτσι οι δουλειές κλείνουν ευκολότερα και γρηγορότερα.

    SB: Βλέπουμε ότι τον τελευταίο ένα χρόνο οι μπάντες εμφανίζονται από παντού, τί νομίζετε πως είναι αυτό που ίσως να κάνει τη διαφορά με σας;

    Κ-Μ: Το ότι φυσικά γράφουμε απίστευτη μουσική, έχουμε απίστευτη σκηνική παρουσία και είμαστε οι καλύτεροι. (γέλια) Πέρα από την πλάκα, δεν μας αρέσει να λέμε μεγάλα λόγια, ένα πολύ καλό μας στοιχείο είναι ότι είμαστε ενωμένοι σαν group. Σε κανέναν δεν αρέσει να το παίζει αρχηγός και να δίνει διαταγές, προσπαθούμε όλοι μαζί, με ομαδική και σωστή δουλειά.

    SB: Όνειρα-στόχοι προσωπικοί ή του group για το μέλλον;

    Κ: Μόλις κυκλοφορήσει ο δίσκος μας να πάει καλά, να παίζουμε σε όσο πιο πολλές συναυλίες και lives μπορούμε και να μας δείξει ο κόσμος πως μας αγαπάει για τη μουσική που του δίνουμε εμείς να ακούει.

    SB: Παιδιά να σας ευχαριστήσω πολύ για το χρόνο σας και να σας ευχηθώ τα καλύτερα.

    Κ-Μ: Εμείς ευχαριστούμε πολύ Κωστή.

    Περισσότερα για τους NoName Band στο site τους http://www.nonameband.gr

     

    TheStructorr_sheep

    2 σχόλια:

    eve είπε...

    omg,kwsth mou,kouuuuuuuklos stis photos!eidika h prwth einai pragmatika gia ekswfullo periodikou!
    :D:D:D filia pollaaaa,miss youuuu**

    Sheep Blogging... είπε...

    eve mouuuuuuuuuu :D

    efxaristw kardia mou :)

    miss u 2

    Με παίρνουν μάτι

    like @facebook

    Βίντεο της εβδομάδας