• 3.3.09

    "Στο βυθό" των Starbeat

    starbeat5

    Ένα ζεστό μεσημέρι της Παρασκευής ξεκινήσαμε να συναντήσουμε τον Γιώργο Παύλου και την Άννη Μπέρκα από το συγκρότημα Starbeat. Βρήκαμε τα παιδιά στο «Συμφωνία» (Ερμού με Βενιζέλου στο κέντρο) όπου μας μίλησαν για τη μουσική τους αλλά και το internet.

    Sheepblogging: Καλησπέρα παιδιά!

    Γιώργος - Άννη: Καλησπέρα!

    SB: Καταρχήν, να γνωρίσουμε τα μέλη του συγκροτήματος.

    Γ: Τα μέλη της μπάντας είναι: Η Άννη Μπέρκα η οποία είναι η φωνή του group, ο Κώστας Θεοφανίδης που παίζει κιθάρα, ο Γιάννης ο Κράββας στα πλήκτρα και ο υποφαινόμενος Γιώργος Παύλου στο μπάσο.

    Α: (ψιθυριστά)…ξέχασες τον Κώστα!

    Γ: Αμάν δεν τον βάλαμε;(γέλια)…Και ο Κώστας ο Γονίδης στα τύμπανα!

    SB: Περιθωριοποιείτε εσκεμμένα τον drum-ίστα σας;!

    Α – Π : (Γέλια)

    SB: Ποιος ή τι έγινε η αιτία να παίξετε μουσική όλοι μαζί, να δημιουργηθεί η μπάντα;

    Γ: Μας ένωσε η μουσική, δεν υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο.

    SB: Δεν υπήρχε κάποιος που να έκανε την αρχή;

    Γ: Εγώ και ο Φώτης ο Δεμερτζής, που ήταν παραγωγός μας ξεκινήσαμε όλη αυτή την «ιστορία»…

    (Χτυπάει το τηλέφωνο του Γιώργου και η συνέντευξη διακόπτεται προσωρινά)

    Γ: Εγώ, παραδείγματος χάρη, αποφάσισα να ασχοληθώ με τη μουσική όταν ήμουν πιτσιρικάς και άκουσα ένα βράδυ τους Beatles στην τηλεόραση.

    SB: Άρα εσύ «δημιούργησες» ουσιαστικά το συγκρότημα…

    Γ: Ναι, εγώ και ο Φώτης ο Δεμερτζής…

    SB: Και «βρήκατε» τα υπόλοιπα μέλη…

    Γ: Ακριβώς! Την Άννη παραδείγματος χάρη, την «ανακάλυψε» ο Φώτης σε μια συναυλία.

    SB: Πριν τους Starbeat τραγουδούσατε-παίζατε επαγγελματικά;

    Α: Όχι, εγώ τραγουδούσα ερασιτεχνικά με σχολικά συγκροτήματα.(να σημειωθεί πως η Άννη είναι μόλις 19 χρονών)

    Γ: Εγώ έχω συνεργαστεί με πολλά σχήματα, με Julie Massino, Σάκη Ρουβά, Άννα Βίσση, Οnirama κ.α.

    SB: “Starbeat”, το όνομα πως προέκυψε;

    Γ: (προς την Άννη) Στη Εύβοια δεν προέκυψε; Ήταν ο καιρός που ψάχναμε να αλλάξουμε το προηγούμενο όνομά μας (Stubeat) και σε συνεργασία με κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό που μας έπαιζε εκείνη την περίοδο, σε μια φοβερή συναυλία στην Εύβοια σκεφτήκαμε το Starbeat, το οποίο είναι κοντά στο Stubeat και είναι και πιο εύηχο.

    SB: Τα ακούσματά σας ποια είναι; Οι προτιμήσεις σας συμφωνούνε;

    Γ: Αυτό που μας ενώνει είναι η μελωδία γι’ αυτό και μας αρέσουνε τα μελωδικά τραγούδια, από κει και πέρα τα ακούσματα του καθένα είναι διαφορετικά. Θα σου πω ενδεικτικά πως εμένα μου αρέσουν οι Beatles, οι Red Hot Chilly Peppers, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Η Άννη έχει λίγο διαφορετικά ακούσματα.

    Α: Καταρχήν ακούω κλασσική μουσική γιατί σπουδάζω κλασσική μουσική από ‘κει και πέρα reggae, punk, rock και οποιοδήποτε παρακλάδι της. Για παράδειγμα, το διάστημα που με γνώρισαν τα παιδιά άκουγα συνεχώς Dream Theater, πλέον ισχύει αυτό που λέει ο Γιώργος, ακούω μελωδικές μουσικές και πολύ British μουσική.

    SB: Να αναφέρουμε πως πρόσφατα κυκλοφόρησε η πρώτη σας δισκογραφική δουλειά, πείτε μας δυο λόγια γι’ αυτόν το δίσκο.

    Γ: Είναι ένας προσεγμένος δίσκος τον οποίο «δουλεύαμε» τρία χρόνια, δοκιμάσαμε και πειραματιστήκαμε με πολλές μουσικές. Περιέχει 14 κομμάτια μαζί με δύο remix δύο φίλων και κυκλοφορεί από τη “Lyra” με label την “Panvox”. Ευελπιστούμε να πάει καλά και να μην είναι ο μοναδικός μας δίσκος (γέλια). Βέβαια αυτό θα εξαρτηθεί και από την αγορά και από άλλους παράγοντες.

    SB: Αυτήν την περίοδο παίζετε κάπου, ετοιμάζετε κάποιο live;

    Γ: Παίζουμε σήμερα (27/02/09) στο «Συμφωνία» Ερμού με Βενιζέλου στο κέντρο, στις 10 το βράδυ όπου σας περιμένουμε να έρθετε. Τα επόμενα live μας είναι στο πάρτυ του Στάθη Παναγιωτόπουλου 4 Μαρτίου, 6 Μαρτίου στο "L' odeon" και 8 Μαρτίου στο “Idols”.

    SB: Η δισκογραφία είναι ένας χώρος φιλικός για νέα συγκροτήματα όπως εσείς;

    Γ: Η δισκογραφία είναι ένας πολύ δύσκολος χώρος. Θα σου θυμίσω κάτι που είπε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης: «Οι δισκογραφικές εταιρίες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Είναι εταιρίες οι οποίες πουλάνε ψυγεία κι αυτοκίνητα.» Εάν φέρνεις λεφτά σε αγαπάνε, αν δε φέρεις…ο επόμενος! Εμείς είμαστε χαρούμενοι για την ώρα για τη δουλειά που κάναμε και για την εταιρία στην οποία βρισκόμαστε η οποία είναι πολύ καλή. Η επιτυχία βέβαια είναι και θέμα συγκυριών, τύχης, αγοράς…είμαστε και στην κρίση!

    SB: Η καλύτερη στιγμή σας ως group στο χώρο της μουσικής;

    Γ: Μια μέρα που πήγαμε σε ένα ματς με τον Παναθηναϊκό όλοι μαζί…

    Α: Και κέρδισε ο Πάοκ!(γέλια)

    Γ: Μεμονωμένα δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποια στιγμή διότι είναι πάρα πολλές. Για μένα οι καλύτερες στιγμές είναι στις συναυλίες όπου ερχόμαστε σε επαφή με τον κόσμο και γνωρίζουμε και κόσμο προσωπικά.

    Α: Κάθε φορά εισπράττουμε και κάτι διαφορετικό, κάτι ξεχωριστό.

    SB: Τα συναισθήματά σας πάνω στη σκηνή;

    Γ: Τα συναισθήματα δεν εξηγούνται. Προσπαθούμε να περνάμε εμείς καλά αρχικά γιατί μόνο έτσι θα περάσει καλά και ο κόσμος.

    SB: Κάπου εδώ θα αλλάξουμε το ύφος της συνέντευξης. Κατά πόσο ασχολείστε με το internet; Χρησιμοποιείτε MySpace για την προώθηση της δουλειάς σας; Βλέπετε τι γράφει ο κόσμος;

    Α: Χρησιμοποιούμε tagged, facebook, MySpace, έχουμε videos στο YouTube από εμφανίσεις μας. Φυσικά και επικοινωνούμε με τον κόσμο μέσω internet, είναι κάτι που μας αρέσει και είναι και κάτι το διαφορετικό. Υπάρχει πολύς κόσμος που ντρέπεται λόγου χάρη να σου μιλήσει από κοντά και παίρνει το θάρρος να σου μιλήσει μέσω internet.

    SB: Θεωρείτε λοιπόν πως το internet βοηθά τα νέα συγκροτήματα;

    Α: Σίγουρα!

    Γ: Δε βοηθάει τις δισκογραφικές εταιρίες. Λόγω του internet «πέσανε» πολύ οι πωλήσεις. Όποιος θέλει να βρει ένα τραγούδι ή ένα cd μπορεί να το «κατεβάσει». Το δίσκο μας για παράδειγμα, λίγο που έψαξα το θέμα, μπορεί να τον κατεβάσει κάποιος από τρία διαφορετικά sites.

    Α: Μην το λες αυτό, μην το λες! (γέλια)

    Γ: Όχι εγώ είμαι υπέρ του internet. Ένα καλό που έχει είναι ότι πλέον οι καλλιτέχνες δε βγαίνουνε για αφισοκόλληση και δεν χρειάζεται κιόλας, μπορείς να το κάνεις μέσω internet.

    SB: Έχουμε δει πως αρκετοί καλλιτέχνες προωθούν τα τραγούδια τους ελεύθερα στο internet χωρίς φυσικά να ανήκουν σε κάποια δισκογραφική εταιρία και χωρίς να έχουν κάποιο κέρδος, χρηματικό έστω. Η γνώμη σας;

    Γ: Θεωρώ πως είναι μια καλή προσπάθεια. Όλοι οι καλλιτέχνες προσπαθούν να πλευρίσουν τον κόσμο όχι να πουλήσουν οπωσδήποτε τα κομμάτια τους και να βγάλουν κέρδος. Το internet είναι ένα μεγάλο παγκόσμιο μαγαζί απ’ το οποίο μπορείς να πάρεις τα πάντα.

    SB: Κάποια όνειρα σας, στόχοι σας για το μέλλον; Να μας απαντήσει η Άννη που είναι και μικρή.

    Γ: Δεν κατάλαβα, γιατί εγώ είμαι μεγάλος;

    SB: Απλά είσαι δύο-τρία χρόνια μεγαλύτερος απ’ την Άννη. (γέλια)

    Α: Λοιπόν ένα όνειρό μας είναι να παίξουμε στο MTV!(γέλια)

    Α - Γ: Στόχος μας είναι να κάνουμε πολλές και κυρίως καλές δουλειές και να μας μάθει ο κό σμος.

    SB: Παιδιά να ‘στε καλά και σας ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον.

    Α – Γ: Ευχαριστούμε πολύ!

    Περισσότερα για τους Starbeat στη σελίδα τους στο MySpace www.myspace.com/astubeat

    bob-sheepTheStructorr_sheep

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Με παίρνουν μάτι

    like @facebook

    Βίντεο της εβδομάδας