• 10.11.08

    Το Τίμιο "Ξύλο"

    Μάχες εκ του συστάδην ξέσπασαν στον Πανάγιο Τάφο όταν ομάδα 50 Αρμενίων μοναχών
    επιτέθηκε κατά αγιοταφιτών και της ισραηλινής Αστυνομίας. Τρεις Έλληνες κληρικοί νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

    Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 50 Αρμένιοι μοναχοί πήγαν από νωρίς το πρωί στο ναό της Αναστάσεως για την προγραμματισμένη τελετή του Τιμίου Σταυρού, σύμφωνα με το αρμενικό ημερολόγιο.

    Όταν οι μοναχοί έφτασαν στο ναό, έδιωξαν βιαίως τον ελληνορθόδοξο φύλακα από το παρεκκλήσι, παρά τις διαμαρτυρίες των ιερέων, οι οποίοι επικαλέστηκαν τους εκκλησιαστικούς κανόνες.

    Οι αγιοταφίτες μοναχοί επιχείρησαν να επαναφέρουν το φύλακα στη θέση του, όμως οι Αρμένιοι αρνήθηκαν. Τους απώθησαν με αγριότητα και στη συνέχεια συνεπλάκησαν με την Αστυνομία που έσπευσε στον τόπο των επεισοδίων για να επιβάλει την τάξη.

    Από τις συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις τραυματίστηκαν πολλοί Αρμένιοι μοναχοί, ενώ τρεις Έλληνες κληρικοί τραυματίστηκαν κατά τις συμπλοκές με τους Αρμένιους.

    Σύμφωνα με κληρικούς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, στόχος των Αρμένιων είναι η ανατροπή του καθεστώτος δικαιωμάτων που έχουν οι χριστιανικές κοινότητες επί των προσκυνημάτων του Παναγίου Τάφου, το οποίο ισχύει εδώ και αιώνες και σύμφωνα με το οποίο πρωτεύοντα ρόλο έχει το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

    (πηγή:http://earthquake.pblogs.gr/ )



    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Με παίρνουν μάτι

    like @facebook

    Βίντεο της εβδομάδας