• 8.11.08

  Τα μηνύματα σε τετραψήφιους ή πενταψήφιους αριθμούς μπορεί να κρύβουν παγίδες!

  Την προσοχή των καταναλωτών στα μηνύματα που αποστέλλουν σε τετραψήφιους ή πενταψήφιους αριθμούς προκειμένου να συμμετάσχουν σε διάφορους διαγωνισμούς ζητά το Νέο ΙΝΚΑ(=Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος), καθώς μπορεί να κρύβουν κρυφές χρεώσεις χωρίς τη ρητή συγκατάθεση του χρήστη.

  Η οργάνωση των καταναλωτών αναφέρει ότι δέχθηκε επώνυμη και τεκμηριωμένη καταγγελία από καταναλωτή ότι έπειτα από αποστολή μηνύματος σε πενταψήφιο αριθμό, για τη συμμετοχή σε διαγωνισμό, άρχισε να λαμβάνει μηνύματα προκειμένου να συμμετάσχει και σε άλλους.

  Η καταγγελία έγκειται στο ότι για τα μηνύματα που δεχόταν από τον πενταψήφιο αριθμό χρεωνόταν στο λογαριασμό του με 1,68 ευρώ.

  Το νέο ΙΝΚΑ αναφέρει ότι στην έρευνα που διενήργησε η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, με την οποία είναι συμβεβλημένος ο καταναλωτής, ρίχνει την ευθύνη στην εταιρία που διαχειρίζεται τον πενταψήφιο αριθμό.

  Το Νέο ΙΝΚΑ δηλώνει ότι έχει έτοιμα τα στοιχεία προκειμένου να ζητήσει την εισαγγελική παρέμβαση για την συνολική προστασία των πολιτών - καταναλωτών, διότι οι χρεώσεις έγιναν χωρίς την ρητή ενημέρωση και την συγκατάθεση του λήπτη και οι χρεώσεις αυτές από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και την εταιρεία διαχείρισης είναι παράνομες και άκυρες.

  (πηγή:in.gr)

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Με παίρνουν μάτι

  like @facebook

  Βίντεο της εβδομάδας