• 7.10.09

    Ο Μπάμπης Στόκας στην Αποθήκη του Μύλου

     

    Μαζί του η ΑΣΠΑ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

    Απο την Παρασκευη 9/10/09 και καθε Παρασκευη και Σαββατο!

    Μ’ ένα νέο χρυσό δίσκο στις αποσκευές του με τον τίτλο «Τραγουδήστε, μην ντρέπεστε» ξεκινά τις εμφανισεις του στην ΑΠΟΘΗΚΗ του ΜΥΛΟΥ στην Θεσσαλονικη ο Μπάμπης Στόκας. Μετά από την εξαιρετική συνεργασία του με τη Χάρις Αλεξίου ακολούθησε η φοβερή επιτυχία των εμφανίσεων του με τον Δημήτρη Μητροπάνο το χειμώνα του 2009 στο Κέντρο Αθηνών.

    Ο Μπάμπης Στόκας, η φωνή των Πυξ Λαξ, της μεγαλύτερης ελληνικής μπάντας, συστήνεται ξανά στο κοινό ως μεγάλος ερμηνευτής μέσα από τη ζωντανή ηχογράφηση του προγράμματος που παρουσίασε για κάποια διήμερα στο ZOOM, την ιστορική μουσική σκηνή της Πλάκας, με τίτλο «Από τον Παύλο Σιδηρόπουλο στους Πυξ Λαξ και από τον Ζαμπέτα στον Χατζιδάκι».

    Με εφόδιο τη σπουδαία φωνή του, ο Στόκας αποδεικνύει σ' αυτό το cd (όπως και στις παραστάσεις του ZOOM) κάτι που στους μουσικούς κύκλους ήταν ήδη γνωστό: την ικανότητα του να κινείται με πρωτοφανή άνεση ανάμεσα στο λαϊκό και το έντεχνο, το ροκ και τις μπαλάντες. Στο cd «Τραγουδήστε, μην ντρέπεστε» παρουσιάζει ένα ανθολόγιο αγαπημένων του τραγουδιών που με άξονα το προσωπικό του αίσθημα φέρνουν τον ακροατή σε επαφή με μερικές από τις ωραιότερες στιγμές του νεώτερου ελληνικού ρεπερτορίου.

    Από τα λαϊκά κομμάτια «Τα πήρες όλα» και «Πάρε τα χνάρια» μέχρι τα έντεχνα «Δεν λες κουβέντα» και «Όμορφη πόλη», αλλά και το παραδοσιακό «Στο 'πα και στο ξαναλέω» ή το «Έβαλε ο Θεός σημάδι». Από το διπλό αυτό cd δε θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν τραγούδια της γενιάς του («Ανόητες αγάπες», «Νότος», «Μάσκες») αλλά και οι μεγάλες επιτυχίες των Πυξ Λαξ («Φωτιά», «Τι είναι αυτό που μας χωρίζει», «Πούλα με», «Λένε για μένα», «Γιατί», «Ο βασιλιάς»).

    Μία παράσταση για νέους και μεγαλύτερους που από την αρχή μέχρι τέλος τραγουδούν και χορεύουν!

    Μαζί του οι εξαίρετοι μουσικοί:

    ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ηλεκτρική κιθάρα,ΜΑΡΙΟΣ ΤΟΥΜΠΑΣ: Πιάνο, ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ: Μπάσο, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ: Τύμπανα, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΧΗΣ: Μπουζούκι, μπαγλαμάς, μαντολίνο, ΣΟΝΙΑ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ: Ακορντεόν, φωνή. ΣΑΚΗΣ ΠΥΡΙΟΧΟΣ: Ηχοληψία.

    Ημέρες διεξαγωγής του event :
    09-10-2009 μέχρι 31-10-2009 κάθε Παρασκευή και Σάββατο

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Με παίρνουν μάτι

    like @facebook

    Βίντεο της εβδομάδας