• 5.4.09

    Ένα μεσημέρι παρέα μ’ ένα Σκύλο

       P9220032_JPG

    SheepBlogging: Καλησπέρα Στάθη.

    Στάθης Παναγιωτόπουλος: Καλησπέρα παιδιά.

    SB: Ραδιοφωνικός παραγωγός, τηλεπαρουσιαστής, chef, δημοσιογράφος…Τι είσαι τελικά;

    Σ: Δύο στα τέσσερα έχεις πετύχει. Είμαι «ξεναγός» στην τέχνη των μαγείρων και όχι chef. Όσο για το ραδιοφωνικός παραγωγός, αυτός είναι ένας πολύ «βαρύς» χαρακτηρισμός, εγώ απλά βάζω μουσική, κάνω χαβαλέ και περνάω καλά.

    SB: Από όλα τα παραπάνω που αναφέραμε τι είσαι πιο πολύ;

    Σ: Σκύλος! (γέλια)

    SB: Το παρατσούκλι αυτό πώς προέκυψε;

    Σ: Το παρατσούκλι προέκυψε πριν από πολλά χρόνια σε μια τηλεοπτική εκπομπή στην ΕΡΤ 3. Η εκπομπή γινόταν σε υπαίθριο χώρο κι έτσι έπαιρνα και το σκυλί μου τη Σαρδέλα μαζί. Ένας φίλος μου cameraman, έβλεπε τη Σαρδέλα και φώναζε: «ήρθε ο Σκύλος του Παναγιωτόπουλου, ο Παναγιωτόσκυλος». Όποτε το άκουγα αυτό, εγώ γαύγιζα, έτσι το παρατσούκλι κόλλησε και σε εμένα. Επίσης πρεσβεύει και μια προσωπική «φιλοσοφία». Συμπαθώ περισσότερο τους σκύλους παρά τους ανθρώπους, κι αυτό γιατί ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ων που δεν σέβεται το περιβάλλον στο οποίο ζει.

    SB: Θα αρχίσουμε με το χαζοκούτι, πώς βλέπεις τα πράγματα στην ελληνική τηλεόραση εν έτη 2009;

    Σ: Χειρότερα από ποτέ! Η τηλεόραση είναι ένα πράγμα το οποίο έχει καταντήσει να τρώει τις σάρκες του. Ασχολούνται οι μισές εκπομπές με τις άλλες μισές «λιβανίζοντας μας» από το πρωί ως το βράδυ με ανούσιες, βλακώδεις πληροφορίες. Υπάρχουν βέβαια και ελάχιστες εξαιρέσεις…

    SB: Όπως το «Ράδιο Αρβύλα»; (γέλια)

    Σ: Μα και το Ράδιο Αρβύλα ασχολείται με άλλες εκπομπές, είναι όμως εκτός συστήματος. Επιπλέον, σχολιάζουμε και τους ίδιους μας τους εαυτούς, αυτοσαρκαζόμαστε, και κοιτάμε τα δικά μας ελαττώματα. Δεν λέω πως εμείς είμαστε Άγιοι, κάνουμε πολλά σφάλματα αλλά δεν κάνουμε ένα βασικό: Δεν κοιμόμαστε και ξυπνάμε μέσα στο σύστημα το οποίο «κράζουμε».

    SB: Θα χαρακτηρίζαμε το «Ράδιο Αρβύλα ένα talk-show που σχολιάζει και σατιρίζει την επικαιρότητα, γιατί νομίζεις πως υπάρχει τόση ανάγκη για σάτιρα στην Ελλάδα;

    Σ: Διότι υπάρχουν «κακώς κείμενα» κι αυτό από μόνο του δημιουργεί την ανάγκη για σάτιρα. Ένας πολύ επιτυχημένος τρόπος να τα «βάλεις» με τα «κακώς κείμενα» είναι να τα κοροϊδέψεις.

    SB: Δεν θα έπρεπε όμως να ασχοληθούμε σοβαρά και όχι να τα κοροϊδεύουμε;

    Σ: Θα έπρεπε να κάνουμε και τα δύο, φοβάμαι όμως ότι μόνο χλευάζουμε. Βέβαια, αυτή είναι μια αρχαία ιστορία από την εποχή του Αριστοφάνη όπου υπήρχαν πάρα πολλά «κακώς κείμενα». Όσο υπάρχουν «στραβά πράγματα», κυρίως στον χώρο της πολιτικής, θα υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι θα τα κοροϊδεύουν. Παρ’ όλα αυτά έχω μία αμφιβολία: Μήπως τυχόν περιγελώντας, απενοχοποιούμε τους εαυτούς μας και τους τηλεθεατές; Μήπως βλέποντας εμάς οι τηλεθεατές μένουν αδρανείς και βγάζουν την ουρά τους απ’ έξω απ’ τα προβλήματα;

    SB: Όλοι μιλάνε για κρίση, θεωρείς πως η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτή τη δύσκολη θέση που προβάλουν τα media? Περνάμε κρίση; Να αρχίσουμε να ανησυχούμε οι 17άρηδες;

    Σ: Σε καμία περίπτωση! Φυσικά και υπάρχει κρίση, οικονομική και είναι διεθνής αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι τέτοιου μεγέθους όσου την παρουσιάζουν τα media.

    SB: Είσαι πολλά χρόνια στο ραδιόφωνο, τι νομίζεις πως είναι αυτό το μαγικό που το κάνει να ξεχωρίζει από την τηλεόραση;

    Σ: Οφείλω να ομολογήσω πως αυτή είναι μια πολύ πρωτότυπη ερώτηση, εκπλήσσομαι! (γέλια) Το ραδιόφωνο είναι μεγάλος έρωτας. Δεν ξέρω, προσπαθώ καιρό να βρω την απάντηση αλλά δεν τα έχω καταφέρει. Το γεγονός ίσως ότι τα κάνεις όλα μόνος σου, ότι συντονίζεις τα πάντα, αλλά και στην τηλεόραση γίνεται το ίδιο…

    SB: Ίσως το ότι στο ραδιόφωνο δεν υπάρχει λογοκρισία, ότι δεν περνάει από κάποιο «φίλτρο»…

    Σ: Δεν νομίζω, και ό,τι κάνω στην τηλεόραση δεν περνάει από κάποιο φίλτρο…

    SB: Θέλεις να μας πεις δηλαδή πως το «Ράδιο Αρβύλα» δεν δέχεται καμία λογοκρισία και καμία «επιτήρηση»;

    Σ: Φυσικά και όχι! Καταρχήν, αυτός είναι και ένας βασικός όρος των συμβολαίων μας. Ο Αντώνης (Κανάκης), ως υπεύθυνος του «Ράδιο Αρβύλα», έχει θέσει αυτόν τον όρο στο συμβόλαιο, ότι δηλαδή δεν θα υπάρχει κανένα φίλτρο όσον αφορά τη θεματολογία της εκπομπής και όσον αφορά τα λεγόμενά μας.

    SB: Η εκπομπή θα συνεχιστεί του χρόνου;

    Σ: Δεν έχω ιδέα…

    SB: Έλα πες μας να βγάλουμε κάτι αποκλειστικό (γέλια)

    Σ: Η εκτίμησή μου είναι πως θα συνεχίσει, είναι πετυχημένη, «φέρνει» καλά νούμερα, οπότε πιστεύω πως θα συνεχίσει.

    SB: Τα νούμερα σας ενδιαφέρουν;

    Σ: Εμένα προσωπικά, καθόλου. Έχω καταλάβει πως τα νούμερα τηλεθέασης δεν έχουν καμία σχέση με το τι εκπομπή παρουσιάζεις ή σε τι εκπομπή συμμετέχεις. Η ουσία όμως είναι άλλη, είτε πιστεύουμε τα νούμερα είτε όχι, «ζούμε» και «πεθαίνουμε» από αυτά. Όποιος έχει νούμερα συνεχίζει τη δουλειά του και όποιος δεν έχει πολύ απλά «κόβεται».

    (Χτυπάει το i-phone του Στάθη)

    SB: Τι μουσική σου αρέσει να ακούς αυτήν την περίοδο, είναι κάτι συγκεκριμένο με το οποίο έχεις κολλήσει;

    Σ: Γενικά ακούω σχεδόν μόνο ξένη μουσική, σιχαίνομαι την ελληνική. Από Έλληνες καλλιτέχνες ακούω μόνο Κώστα Τουρνά, Ελευθερία Αρβανιτάκη και Διονύση Σαββόπουλο. Βέβαια, ακούω και έντεχνα όπως Δέσποινα Βανδή, Βασίλη Τερλένγα κ.α. (γέλια) Αυτήν την περίοδο ακούω τον καινούριο δίσκο του Chris Cornell. Επίσης ακούω πολλά καλά ξενόφωνα, αγγλόφωνα ελληνικά συγκροτήματα και τώρα αυτόν τον καιρό ακούω Deep Purple…

    SB: Αυτόν τον καιρό…;

    Σ: Ναι, τα τελευταία 35 χρόνια! (γέλια)

    SB: Βλέπουμε ότι και μέσω του Ράδιο Αρβύλα αλλά και στο παρελθόν ήσουν σε μια εταιρία (encore) που διοργάνωνε συναυλίες, ενημερώνεσαι για πολλά μουσικά group. Πώς βλέπεις την προσπάθεια των νέων group της πόλης μας;

    Σ: Δεν την βλέπω αρκετά καλή, όχι τόσο σαν ποιότητα όσο σαν ένταση, δεν το προσπαθούν και τόσο πολύ. Αν βάλω σε ένα ζύγι την προσπάθεια που κάνουν τα συγκροτήματα της Αθήνας και την προσπάθεια των παιδιών της Θεσσαλονίκης, καταλήγω στο συμπέρασμα που σου είπα.

    SB: Το blog σου (www.skylos.gr) έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και βλέπουμε ότι το ανανεώνεις συχνά, ασχολείσαι με τα blogs; Ποια η γνώμη σου για αυτά; Πιστεύεις ότι έχουν δύναμη;

    Σ: Βεβαίως και έχουν δύναμη, τα ιστολόγια και η ηλεκτρονική δημοσιογραφία που αναπτύσσεται μέσω του internet είναι το μέλλον. Είναι η μοναδική διέξοδος που βρίσκει κάποιος για να πει τη γνώμη του. Πιστεύω πως δέχονται μια αναίτια επίθεση από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης.

    SB: Κάτι ακούστηκε για μια νομοθεσία σχετικά με την επωνυμία των blogs, θεωρείς πως θα ‘πρεπε να ναι επώνυμα;

    Σ: Το άκουσα και το θεωρώ μεγάλο σφάλμα. Θεωρώ πως τα blogs πρέπει να έχουν το δικαίωμα να μπορούν να είναι ανώνυμα εάν και εφόσον το επιθυμούν οι διαχειριστές τους. Η ανωνυμία και η ψψευδωνυμία είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα.

    Στάθης Παναγιωτόπουλος με μία λέξη

    SB: Pc ή Mac?

    Σ: Mac, δεν το συζητώ

    SB: Κολοκυθάκια ή γεμιστά;

    Σ: Μου βάζεις δύσκολα τώρα! (γέλια) Γεμιστά λοιπόν!

    SB: Σινεμά ή θέατρο;

    Σ: Σινεμά. Στο θέατρο δεν πηγαίνει κανείς άντρας παρά μόνο εάν φιλοδοξεί να «κρεβατώσει» την σύντροφο με την οποία πηγαίνει. (Γέλια) Αυτό το ‘χει πει ο House Md. Δεν βρίσκω και κάτι αξιόλογο για να πάω στο θέατρο. Εάν ανεβάσει το θέατρο «Στοά» έργα του Bost με τον Θανάση Παπαγεωργίου, θα πάω τρέχοντας. Δεν μπορώ όμως να παρακολουθήσω τη Σμαράγδα Καρύδη και τη Μιμή Ντενίση, προς Θεού!

    SB: Αυτοκίνητο ή μηχανή;

    Σ: Μηχανή! Ειδικά η μηχανή μέσα στην πόλη σου δίνει μια ευελιξία.

    SB: Σεξ ή έρωτας;

    Σ: Έρωτας, σ’ αυτά τα θέματα είμαι λίγο γκόμενα, λυπάμαι που το λέω αλλά τι να κάνεις! (γέλια)

    SB: Θεσσαλονίκη ή Αθήνα;

    Σ: Δεν ξέρω, δεν έχω κάποια ιδιαίτερη αγάπη με καμιά από τις δύο πόλεις, είμαι Θεσσαλονικιός αλλά εάν χρειαζόταν να μετακομίσω στην Αθήνα για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους θα το έκανα χωρίς κανένα πρόβλημα.

    SB: Δεν έχουμε άλλες ερωτήσεις Στάθη, νομίζω πως τελειώσαμε.

    Σ: Τότε και εγώ δεν έχω άλλες απαντήσεις.

    SB: Σ’ ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σου.

    Σ: Εγώ ευχαριστώ παιδιά.

    bob-sheep

    stelios sheep.svg

    TheStructorr_sheep

    1 σχόλιο:

    apurimac είπε...

    Είναι πολλά πράγματα ο σκυλούκος μας αλλά εκεί που θέλω να σταθώ είναι σε ένα σημείο του μόνο...αφού τους επιτρέπετε να τα λένε όλα χωρίς καμιά απολύτως απαγόρευση...ΓΙΑΤΙ δεν έχουν κάνει μια ζωντανή μετάδοση με τον ΘΕΟΔΩΡΟ ΤΕΝΕΖΟ που ο άνθρωπος παλεύει με τους πιο αδίστακτους μαλάκες??γιατί δεν μιλάνε γιαυτόν καθε μέρα???εεεε?????

    Με παίρνουν μάτι

    like @facebook

    Βίντεο της εβδομάδας