• 6.2.09

    Βάλς με τον Μπασίρ...

    image

    Η αριστουργηματική ταινία κινουμένων σχεδίων του Ari Folman, ισραηλινής παραγωγής, που απέσπασε 16 βραβεία, το σημαντικότερο των οποίων είναι το βραβείο της καλύτερης ξένης ταινίας στο φεστιβάλ των Κανών.

    Περίληψη

    Μια νύχτα σε ένα μπαρ, ένας παλιός φίλος είπε στον Ari Folman για έναν εφιάλτη στον οποίο εμφανίζονταν 26 σκυλιά να τον κυνηγούν. Κάθε βράδυ έβλεπε το ίδιο όνειρο με τον ίδιο αριθμό σκύλων. Οι δύο φίλοι συμπεραίνουν πως όλα έχουν να κάνουν με τον πρώτο πόλεμο στο Λίβανο στις αρχές της δεκαετίας του 80 όπου συμμετείχαν. Ο Ari έχει ένα κενό μνήμης από εκείνη την περίοδο της ζωής του και έτσι αποφασίζει να συναντήσει και να μιλήσει με παλιούς του φίλους για αυτόν τον πόλεμο κάνοντας ένα μεγάλο ταξίδι. Θέλει να ανακαλύψει την αλήθεια για εκείνη την εποχή καθώς και για τον εαυτό του. Όσο ο Ari βυθίζεται στο μυστήριο, στη μνήμη του επανέρχονται σουρεαλιστικές εικόνες από εκείνο τον πόλεμο.

    Μία σουρεαλιστική ταινία με εξαιρετική μουσική επένδυση από τον Max Richter που αναδεικνύει το παράλογο του πολέμου καθώς οι άνθρωποι σκοτώνονται μεταξύ τους χωρίς να ξέρουν το γιατί. Μην τη χάσετε…

    Special Thanks to Δήμος Βρύζας




    Dimos (Wannabe) Sheep by vag..


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Με παίρνουν μάτι

    like @facebook

    Βίντεο της εβδομάδας