• 10.12.08

    Η καταστολή κάθε φωνής αντίδρασης!



    Μπορεί να έχει ξεχαστεί η υπόθεση με τα πράσινα σταράκια, αλλά το μαρτύριο για τον Παναγιώτη Κετίκη δεν έχει σταματήσει. Μπορεί κάποιοι να υποστηρίζουν πως ήταν ένα τυχαίο γεγονός, μια άτυχη στιγμή αλλά αυτό θα ίσχυε αν δεν είχαμε γνωρίσει την υπόθεση της ζαρντινιέρας, την υπόθεση του ξυλοδαρμού των αλλοδαπών στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας, τις στρατιές των ματ να χτυπούν συνταξιούχους και πολλές άλλες περιπτώσεις που ζούμε καθημερινά, όπου τα σώματα ασφαλείας είναι μόνο σώματα καταστολής. Καταστολής κάθε φωνής αντίδρασης σε ότι το κράτος θέλει να περάσει. Και αν κάποιος δεν συμμορφωθεί τον τιμωρούν στέλνοντας τον και στις φυλακές κολαστήρια.που εσκεμμένα έχουν σε αυτή την άθλια κατάσταση. Γιατί δεν τους ενδιαφέρει να σωφρονίσουν κανέναν αλλά να τρομοκρατούν τους “ελεύθερους“.

    Και με αυτό το τρόπο να καταπατούν κάθε ανθρώπινο δικαίωμα,κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ο αγώνας των φυλακισμένων συνεχίζεται αλλά αν η κοινωνία δεν πιέσει για αλλαγή του κράτους συθέμελα μικρές μπορούν να γίνουν. Και μάλλον τα θύματα της απεργίας πείνας θα ξεχαστούν αρκετά γρήγορα και ο αγώνας τους θα πάει χαμένος αν η αλληλεγγύη που νιώσαμε τώρα περάσει χωρίς συνέχεια.
    Την προηγούμενη εβδομάδα ανέβηκα Θεσσαλονίκη και συναντήθηκα με τον Παναγιώτη για να μου πει και από κοντά πως νιώθει τώρα που του αποδόθηκαν οι κατηγορίες και σύντομα θα δικασθεί. Μπορείτε να δείτε τι μου είπε στο 17ο έκτακτο επεισόδιο του πολιτικού vidcast :

    Η υπόθεση του Παναγιώτη πρέπει να μας κινητοποιήσει όλους μας. Εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας και δημοσιεύοντας ακόμα περισσότερο την υπόθεση του μπορούμε πραγματικά να πως δεν είμαστε αδιάφοροι απέναντι κάθε είδους καταστολής. Για αυτό όποιος ενδιαφέρεται ας δηλώσει την αλληλεγγύη του με ένα κείμενο ως την δίκη στις 2 Δεκεμβρίου 2008. Ας πούμε όλοι πως μαζί “Θέλω καλύτερη ζωή και όχι καταστολή“.

    (Επι τη ευκαιρία θα ήθελα να σας αφύπνισω και με τα επεισόδια που έγιναν μην ξεχνάτε το Βατοπέδι.....Γιατί στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος λέει ο σοφός λαός μας και πάλι κάποιοι θα την σκαπουλάρουν!)

    Επισκεφθείτε το ιστολόγιο του Παναγιώτη Κετίκη στο http://nooblogs.gr/prasinostaraki/


    πηγή: Πολιτικό Blog



    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Με παίρνουν μάτι

    like @facebook

    Βίντεο της εβδομάδας