• 6.11.08

    Legalize it or not???

    Αρχικά,η μαριχουάνα είναι μια πολύ παρεξηγημένη ουσία που παρά την πάροδο των χρόνων δεν έχει καταφέρει να νομιμοποιηθεί ακόμα και με ατράνταχτα επιχειρήματα υπέρ της.

    Για αρχή ας πάρουμε ως παράδειγμα την Αμερική. Την χώρα αυτή που αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο αποδεικτικό στοιχείο όλων τον ερευνών. Σύμφωνα με έρευνες λοιπόν, από το 1990 έως σήμερα περίπου 5,9 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της μαριχουάνας αριθμός που ξεπερνάει σε σύνολο τους πληθυσμούς της Αλάσκας,του Ντελγουέρ,της Περιοχής της Κολούμπια,της Μοντανάνα, της βόρειας και νότιας Ντακότας, του Βέρμοντ και του Ουαϊόμινγκ. Το 2000 η πολιτεία και η επιβολή του τοπικού νόμου συνέβαλαν στην σύλληψη 734.498 ανθρώπων για τις παραβιάσεις της μαριχουάνας. Αυτός ο αριθμός δηλώνει ότι από το 1980 μέχρι το 2000 οι συλλήψεις έχουν αυξηθεί κατά 800% και αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που καταγράφηκε ποτέ από το FBI.

    Όπως έχει συμβεί καθ' όλη την διάρκεια της δεκαετίας του '90,η συντριπτική πλειοψηφία εκείνων που χρεώνονται την κατηγορία της μαριχουάνας το 2000(646.042 Αμερικάνοι - 88%)ήταν για απλή κατοχή. Τα υπόλοιπα 12% ήταν για πώληση και παραγωγή. Αυτές οι στατιστικές δείχνουν ότι ένας καπνιστής μαριχουάνα συλλαμβάνεται κάθε 45 δευτερόλεπτα στην Αμερική. Συνολικά, ο αριθμός των συλλήψεων για τη μαριχουάνα το 2000 υπερέβη τις συλλήψεις για τα βίαια εγκλήματα,συμπεριλαμβανομένων των δολοφονιών, των ανθρωποκτονιών,των βιασμών και των ληστειών στο άθροισμά τους.

    Όπως οι περισσότεροι Αμερικάνοι,άνθρωποι που καπνίζουν μαριχουάνα πληρώνουν φόρους,αγαπάνε και υποστηρίζουν τις οικογένειές τους και δουλεύουν σκληρά έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους. Ξαφνικά συλλαμβάνονται,φυλακίζονται και αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες μόνο για την επιλογή χρήσης αυτού του ψυχαγωγικού φαρμάκου. Πολλές φορές μάλιστα κρίνεται απαραίτητο τα παιδιά των ανθρώπων αυτών να αντιμετωπίζονται ως ορφανά με το επιχείρημα ότι βρίσκονται σε κίνδυνο και να υιοθετούνται ή να οδηγούνται σε ειδικά σπίτια για την ανάθρεψή τους μακριά από τους γονείς τους. Αυτό προκαλεί τον πόνο και την δυσκολία για εκατομμύρια ανθρώπους αλλά και την δυσπιστία και την ασέβεια τους προς το νόμο και για το σύστημα Ποινικής Δικαιοσύνης. Οι καπνιστές της μαριχουάνας δεν αποτελούν κανένα κίνδυνο ή απειλή για την χώρα τους ή τα παιδιά τους και δεν υπάρχει λόγος να συλλαμβάνονται καπνιστές μαριχουάνας δεν είναι το πρόβλημα και είναι θέμα χρόνου να σταματήσουν να συλλαμβάνονται.

    Λαμβάνοντας υπόψιν όλα αυτά,γίνεται σαφές ότι οι νόμοι της Αμερικής αλλά και της Ευρώπης χρειάζονται μεταρρύθμιση .Αυτο το ζήτημα πρέπει να συζητηθεί αναλυτικά χρησιμοποιώντας γεγονότα και όχι αβάσιμες υποθέσεις,στατιστικές χωρίς νόημα και υπερβάλλουσες ιστορίες τρόπου που έχουν πουληθεί από πολιτικούς και απαγορευτές τα τελευταία 60 έτη.

    ΕΤΗΣΙΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
    ΚΑΠΝΟΣ ........................ 400.000
    ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ........................ 100.000
    ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ................ 20.000
    ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΆΝΟΜΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΆ .............. 15.000
    ΚΑΦΕΪΝΗ ....................... 2.000
    ASPIRIN ........................ 500
    ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ ...................... 0

    Φυσικά υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Όπως οποιαδήποτε ουσία έτσι και η μαριχουάνα μπορεί να μην χρησιμοποιηθεί σωστά. Το πιο συχνό πρόβλημα που αποδίδεται στη μαριχουάνα είναι η κατάχρηση που μπορεί να προκαλέσει ληθαργική συμπεριφορά αλλά όχι σοβαρά προβλήματα υγείας. Η μαριχουάνα μπορεί να προκαλέσει τη βραχυπρόθεσμη απώλεια μνήμης,αλλά μόνο κατά την διάρκεια της χρήσης της. Η μαριχουάνα δεν οδηγεί στα σκληρά ναρκωτικά. Δεν προκαλεί εγκεφαλικές βλάβες,δεν σκοτώνει τα κύτταρα του εγκεφάλου και δεν προκαλεί βίαια συμπεριφορά. Το συνεχές και μακροπρόθεσμο κάπνισμα της μαριχουάνας μπορεί να προκαλέσει βρογχίτιδα,αλλά η πιθανότητα για βρογχίτιδα από την περιστασιακή μαριχουάνα είναι μηδαμινή. Οι κίνδυνοι αναπνευστικής υγείας μπορούν να αποβληθούν συνολικά με την κατανάλωση της μαριχουάνα μέσω των non-smoking μεθόδων, δηλ., λαμβάνοντας τη μαριχουάνα μέσω των ψημένων τροφίμων ή του ψεκαστήρα.

    Η μαριχουάνα δεν προκαλεί τα σοβαρά προβλήματα υγείας όπως εκείνα που προκαλούνται από τον καπνό ή το οινόπνευμα (π.χ., ισχυρός εθισμός, καρκίνος, καρδιακά προβλήματα, γενετικά προβλήματα, εμφύσημα, ζημία συκωτιού, κ.λπ.). Ο θάνατος από μια υπερβολική δόση μαριχουάνα είναι αδύνατος. Σε όλη την παγκόσμια ιστορία, δεν έχει υπάρξει ποτέ ένας ανθρώπινος θάνατος που αποδίδεται σε ένα πρόβλημα υγείας που προκαλείται από τη μαριχουάνα. Η νομιμοποίηση της μαριχουάνας θα έκανε τη ζωή πολλών ανθρώπων καλύτερη.

    Download Bob Marley - Legalize Marijuana:

    3 σχόλια:

    Paris είπε...

    Συνοψίζοντας, γιατί να πίνει κανείς και να οδηγεί, ενώ μπορεί να καπνίζει και να... πετάει? xD

    Ωραίο blog παίδες! Keep it up!!!

    ΥΓ: Καλή φάση τα προβατάκια... :P

    Ανώνυμος είπε...

    Yeah..symfwnao me to paidi..h marouxa dn itan apogoreymenh emeis tn kaname..

    yg:smoke weed everyday...

    Stavros Dafis είπε...

    Ta spaei to thema me tin marixouana!!!
    Kali arxi paides!!!

    Με παίρνουν μάτι

    like @facebook

    Βίντεο της εβδομάδας